Ιουλίου 2010

Η δουλική υποταγή στο ΔΝΤ αποσταθεροποιεί την κοινωνία με εθνικά επιζήμιες συνέπειες.

Προ των πυλών η κοινωνική εξέγερση σαν επακόλουθο της οικονομικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και της βίαιης ανατροπής επαγγελματικών κεκτημένων, η διαχείριση της κοινωνικής κρίσης είναι το ζητούμενο από το πολιτικό σύστημα.
γράφει ο Σπύρος Γκανής
Η …άνεση(!) με την οποία πορεύτηκε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στο .. έργο αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας ανήκει όπως όλα δείχνουν στο παρελθόν.
Η «αναίμακτη επικράτηση» της κυβέρνησης στα ασθενή λαϊκά στρώματα, με την αρωγή συνδικαλιστικών ηγεσιών και την τρομοκρατία που εκπορευόταν από τα συστημικά ΜΜΕ,

"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε".
Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους.Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.

από την εφημερίδα ΠΡΙΝ
Η νέα δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους.

Η αίτηση ακύρωσης του μνημονίου στηρίζεται στην πλημμελή διαδικασία, δυνάμει της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 3845/2010, στην μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον Υπουργό Οικονομικών, στην παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας» και ακόμα στο οτι τα μέτρα  θίγουν δικαιώματα  που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα στο ΣτΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς...

Τα μέτρα θα περάσουν και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει, έλεγε σε συνομιλητές του ο Στρος Καν
από την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής

Όλα όσα βιώνουμε σήμερα, το κρέμασμα στο τσιγκέλι της Ελλάδας, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται κάτω από την απειλή πτώχευσης, να γυρίσουμε στη δραχμή και ότι κινδυνεύσαμε να χάσουμε ό,τι ο καθένας κατάφερε να φτιάξει, ήταν όλα προγραμματισμένα. Μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια! Βήμα βήμα... Και σίγουροι για την επιτυχία τους!

Νέα ... επιδρομή της Τρόικα
 
Επέστρεψαν τα αρπαχτικά του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ προκειμένου να καταβροχθίσουν ότι απέμεινε από τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας.
Στην προηγούμενη ολιγοήμερη παραμονή τους, τον περασμένο Ιούνη, κατασπάραξαν και λάβωσαν θανάσιμα  μισθωτούς και συνταξιούχους, μετά την νέα τους

Χωρίς … ένοχές (!) ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του σε … διακοπές!

Μετά τα εύσχημα που απέσπασε από ΔΝΤ και τρόικα για τις ληστρικές επιδόσεις της (!) και την ... επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στo STRESS TEST, η κυβέρνηση χωρίς ... ενοχές(!) αποδρά στις καλοκαιρινές διακοπές της(!). Οι αντοχές όμως του έλληνα πολίτη έχουν εξαντληθεί, ένα STRESS TEST και στο ελληνικό νοικοκυριό είναι απαραίτητο για να διαπιστώσει και η ανάλγητη ληστρική κυβέρνηση ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί στο ΑΝΤΙΚΡΥ, το Τραπεζικό σύστημα, τα Χρηματοπιστωτικά κερδοσκοπικά κυκλώματα γενικότερα, μαζί με το ΔΝΤ, είναι η καρδιά της νεοταξικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που αναπτύσσεται στη μεταπολιτική αυτή περίοδο, στην πορεία της προς την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, κοντολογίς είναι η αιχμή του δόρατος της οικονομικής υποδούλωσης των λαών.

αμοντάριστα δρώμενα μιας … χρεοκοπίας !

γράφει ο Σπύρος Γκανής
Οι "τοποτηρητές" του ΔΝΤ, "γενίτσαροι" .. υπουργεύοντες,  Α. Λοβέρδος και Γ. Παπακωνσταντίνου ποινικοποιούν (!), με νέα νομοθετική παρέμβαση, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας γιατί ένας Συνεταιρισμός στην Κρήτη, άκουσον- άκουσον(!), τόλμησε να δώσει αυξήσεις πάνω από το όριο που έχει θέσει η "τρόικα"(!), κατά τα άλλα ο Πάγκαλος επιμένει ότι δεν .. κυβερνάει το ΔΝΤ (!).

"Προτεκτοράτο" και "μπανανία" η Ελλάδα.

Η απαλλαγή από την μακρόχρονη Νεοαποικιακή «κηδεμονία» του ΔΝΤ και των Χρηματοπιστωτικών αγορών είναι μονόδρομος και είναι Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ενάντια σε διεθνή και εγχώρια συστημικά κέντρα.

Το τρισχιλιετές και πλέον οδοιπορικό του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες έχει σημαδευτεί με αμέτρητους αγώνες και θυσίες προκείμενου να διαφυλάξει την τιμή του, την αξιοπρέπεια του, να κρατήσει λεύτερη την πατρίδα, να την παραδώσει ατόφια, και περήφανη στις επόμενες γενιές.

του Μάκη Κουρή από το ΠΑΡΟΝ
Δικαιολογημένα έχει ανέβει ο κόσμος στα κεραμίδια. Με τη θύελλα που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Κατακτήσεις γεμάτες ιδρώτα και πόνο... Με νύχια και δόντια είχες κτίσει μια καλύτερη ζωή, ξεφεύγοντας από τα βάσανα, την πείνα, τη φτώχεια και τα ερείπια του ʼ50, του ʼ60, ακόμα και του ʼ70...
Κι όταν άρχισες να λες δόξα σοι ο Θεός, να σκάει το χαμόγελο στα χείλη, να έχεις τη χαρά ότι τα κατάφερες, ότι άραξες, χρόνια θαλασσοδαρμένος, σε ήρεμο λιμάνι, και συνταξιούχος γευόσουν αυτά που είχες δουλέψει, σου λέει ο... μπόγιας φέρʼ τα πίσω... Είναι κλεμμένα, αδήλωτα. Είσαι προνομιούχος, τέλος ακόμα και τα περήφανα γερατειά...

του Νίκου Μπογιόπουλου απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
...το ΑΝΤΙΚΡΥ συνυπογράφει!

Eίναι εξωφρενικό! Είναι ασύλληπτο! Τέτοια λεηλασία δεν έχει σημειωθεί αν προστεθούν μαζί η κατάλυση του αρχαιοελληνικού χώρου από τους Ρωμαίους, η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και η εισβολή των χιτλερικών ορδών στην Αθήνα!
Σε σημερινές τιμές, η καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή, υπολογίζεται από την επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε 100 δισ. ευρώ.

Tης Κύρας Αδάμ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τα γεγονότα μπορεί να εμφανίζονται ως «τυχαία», αλλά μπορεί και να μην είναι. Ακολουθούν, όμως, την ίδια εξέλιξη.
Τον Αύγουστο του 1995, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι μελετούσε νομοσχέδιο, ώστε να αποκτήσουν οι υφαλοκρηπίδες στο Αιγαίο εγκαταστάσεις για οικονομική εκμετάλλευση.

Ιστορική μεταρρύθμιση

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την τελική πρόταση για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του χρηματο- πιστωτικού συστήματος από τη δεκαετία του 1930. Για να ισχύσει ο νέος νόμος θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί, εντός των επόμενων ημερών, από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μπακογιάννη: «Θα ιδρύσω κόμμα, αλλά όχι άμεσα»!
Με το μεγάλο της άγχος πάντα το ... ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 


Την δημιουργία νέου κόμματος παραδέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας χθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Το φόρουμ δεν είναι κόμμα», επανέλαβε η κ. Μπακογιάννη. «Θα προχωρήσω στην δημιουργία κόμματος, τα σημερινά πολιτικά συστήματα είναι πεπαλαιωμένοι μηχανισμοί»,  πρόσθεσε, ενώ

Σκηνικό έντασης από την Τουρκία, συνεχίζονται οι προκλήσεις.


Σκηνικό έντασης έχει στήσει η Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς έχει στείλει για έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο, το ωκεανογραφικό σκάφος του Πανεπιστημίου της Σμύρνης «Πίρι Ρέϊς». Η Ελλάδα προχωρεί σε διάβημα με απαίτηση την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

του Στέφανου Ληναίου από το Ρεσάλτο

Είχαμε αναρωτηθεί, πριν από μερικά χρόνια, ποιά κακιά μοίρα της πατρίδας μας, "μαύρισε" τόσο ανεξίτηλα τόσους Ιούλιους, στη βασανισμένη νεοελληνική ιστορία του τόπου μας. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο φετεινός Ιούλιος του 2010, θα είταν ο πιο μαύρος Ιούλιος της πατρίδας μας. Ένας Ιούλιος που βλέπει πια κι ο πιο ανίδεος ότι θα μείνει για τις επόμενες γενιές σαν ένας τραγικός μήνας που ολοκληρώθηκε η νέα γερμανική κατοχή.
Κι αν το 1941 χρειάστηκε να χυθεί τόσο Ελληνικό αίμα ώσπου να επιβληθεί η ναζιστική κατοχή, τώρα, τον Ιούλιο του 2010,η νέα γερμανική κατοχή έγινε με λίγες απλές και «νόμιμες» κινήσεις. Κι αν τότε βρέθηκαν κάποιοι δοσίλογοι Έλληνες να αποδεχθούν τη ματωμένη φασιστική, κατοχή του Χίτλερ, τώρα κάποιοι δημοκράτες πολιτικοί σχεδίασαν, υπέγραψαν και υπηρετούν τη νέα οικονομική, κατοχή της Μέρκελ.

Ολοι εμείς που ζήσαμε και νιώσαμε στο πετσί μας όλα τα ιλαροτραγικά γεγονότα της τελευταίας 35ετίας που...κατά σύμπτωση έγιναν όλα τον πιο φωτεινό μήνα της πατρίδας μας, τον Ιούλιο, αναρωτιόμαστε αν τα θυμούνται οι παλιοί κι αν τα ξέρουν οι νεώτεροι.

Φοβάμαι πως όχι…Οι περισσότεροι των παλαιών, ηθελημένα ή αθέλητα, τα ξέχασαν και οι νεώτεροι δεν τα έμαθαν, ίσως, ποτέ.

Οι πρώτοι, θύματα-θύτες, συμβιβάστηκαν πια με τη νέα τάξη πραγμάτων και οι δεύτεροι, προοδευτικοί-συντηρητικοί, σχεδόν απορροφήθηκαν από τον καταναλωτικό αμοραλισμό αυτής της νέας τάξης..

Μέσα στα λίγα, δυστυχώς, που γράφτηκαν και θα γραφτούν,Γι ʼαυτές τις μέρες, στην επέτειο των ιλαροτραγικών, Ιουλιανών, γεγονότων, ας προσθέσουμε και τις δικές μας μνήμες που ευτυχώς δεν έσβησαν. Για να τα μάθουν οι νέοι. Και να μην κάνουν κι αυτοί τα ίδια λάθη.

Ιούλιος 1963: Σε κάποιους δροσερούς "πρεσβευτικούς" κήπους της πλατείας Μαβίλη, δυό μήνες μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, καταστρώνεται ο μακροχρόνιος σχεδιασμός ανάσχεσης της επερχόμενης άνοιξης των προοδευτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

Ιούλιος 1964: Ο "δημοκρατικός" Πρόεδρος Τζόνσον, αποφασίζειτη μεθόδευση ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου.

Ιούλιος 1965: Η ανατροπή πραγματοποιείται. Ο πιό άθλιος Ιούλιος της ιστορίας μας. Οι αγοραπωλησίες βουλευτών και η ωμή παρέμβαση των ανακτόρων, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, εξευτελίζουν τον πολιτικό βίο της χώρας και προσβάλλουν βάναυσα τη θέληση του ελληνικού λαού, με κατάληξη την 7χρονη δικτατορία του 1967.

Ο ιλαροτραγικότερος Ιούλιος, του 1974: Η χούντα εκπαραθυρώνει το Μακάριο, οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός κυριεύοντας, σχεδόν, τη μισή Κύπρο και οι αμερικάνοι, σαν "αντίδοτο", όπως μας "φόρεσαν" τη δικτατορία το "67...τώρα μας "δώρισαν" τη Δημοκρατία του 74,"παλινορθώνοντας", ερήμην μας και την αιώνια δεξιά…

Ιούλιος 1989: Η πιο "άρρωστη" φάση της πολιτικής μας ζωής. Ο "αχταρμάς" της αριστεροδέξιας συγκυβέρνησης Τζανετάκη που υπονόμευσε και, σχεδόν, διέλυσε τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ιούλιος 1993: Ξεκινάει το Σκοπιανό βάσανο και συνεχίζονται τα Τουρκικά και Αλβανικά βάσανα, οι...ετήσιες, μέχρι και το 2007, εφιαλτικές Ιουλιανές πυρκαγιές και οι αιώνια ανίκανες κυβερνήσεις να τις προλάβουν…

Κανένας, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να φανταστεί, τον πρώτο Ιούλιο του 1963, πόσοι μαύροι Ιούλιοι θ'ακολουθούσαν.
Αλλά και κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την ευκαιρία για μια ολοκληρωτική αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στις 24 Ιούλίου 1974, θα την αφήναμε να πάει χαμένη για πάντα…Δώσαμε και πάλι τα κλειδιά του μέλλοντός μας στα ίδια "δωσίλογα" χέρια..

Και τώρα τι γίνεται; Τίποτα…Γίναμε πια επαρχία των Βρυξελών!!

Δεν είχαμε την απαίτηση από τους πολιτικούς ηγέτες μας ναπουν, προεκλογικά, την αλήθεια στους ψηφοφόρους τους. Το ύψιστο λειτούργημα της Πολιτικής, κατάντησε, δυστυχώς, σκέτο επάγγελμα, σκέτη, έμμισθη, διαχείριση ξένων συμφερόντων...

Θα θέλαμε, όμως, έστω και τώρα, να μας πουν ξεκάθαρα: "Πάρτε το χαμπάρι ή τα δίνουμε όλα και κρατάμε τα εσώρουχά μας ή μας τα παίρνουν όλα και μας αφήνουν και ξεβράκωτους…Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ..."εθνικής" επιβίωσης."...

Αυτό ακριβώς ολοκληρώθηκε αυτό τον Ιούλιο. Μας τα παίρνουν όλα πια, ακόμη και τα εσωρουχα. Η πιο κάτω ανταπόκριση τα λέει όλα:

«Χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη, αποσταθεροποίηση, ακόμη και απώλεια του Αιγαίου μέσα στην επόμενη τριετία, είναι μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια που περιέχει η έκθεση του Ινστιτούτου Στράτφορ για την Ελλάδα, η οποία προβλέπει μόνο δεινά, τα οποία η χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει αν δεν βρει σύντομα έναν εξωτερικό προστάτη.
Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι αν θα μπορέσει να αποδεχθεί τη μείωση του γεωπολιτικού της ρόλου. Αλλά κι αυτό δεν είναι στο χέρι της και εξαρτάται από τη στρατηγική που θα υιοθετήσει η Τουρκία. Η Τουρκία είναι ανερχόμενη γεωπολιτική δύναμη που σκοπεύει να εξαπλώσει τη δύναμή της στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο.

Και συμπληρώνουν: «Η διατήρηση του ελέγχου στο Αιγαίο από Έλληνες ,είναι αδύνατη χωρίς έναν εξωτερικό πάτρωνα. Και χωρίς έλεγχο του Αιγαίου απλώς δεν υπάρχει Ελλάδα»

Και ο «πάτρωνας» βρέθηκε: Προτεκτοράτο του «club Berlin» η Ελλάδα!

Το γερμανικό σχέδιο, «club Berlin», θα επιβληθεί στην Ελλάδα. χωρίς να χρειασθούν τροποποιήσεις των Συνθηκών, άρα και ψηφοφορίες στα εθνικά κοινοβούλια.
Το σχέδιο που άφησε να διαρρεύσει η κυβέρνηση του Βερολίνου στο “Spiegel” και δημοσιεύθηκε στη χθεσινή έκδοση του έγκυρου γερμανικού περιοδικού δίνει τη λύση που θα ήθελε να επιβάλει η γερμανική κυβέρνηση: ελεγχόμενη χρεοκοπία! Ελεγχόμενη χρεοκοπία, συνδυαζόμενη με… ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ένα νέο κλαμπ πιστωτών, μετά τα κλαμπ του Λονδίνου και του Παρισιού, το «Κλαμπ του Βερολίνου».

Η ελληνική κυβέρνηση, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας α λα γερμανικά, θα είναι στην πραγματικότητα ένα πειθήνιο όργανο του «Κλαμπ του Βερολίνου»: ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών θα περάσει και τυπικά στους πιστωτές, οι οποίοι θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής.

Κάπως έτσι, οι Γερμανοί επιδιώκουν να μετατρέψουν όσες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα δεν αντέξουν να αντιμετωπίσουν την κρίση υπερχρέωσης σε γερμανικά προτεκτοράτα, επιτυγχάνοντας, όπως λένε πολλοί σχολιαστές, τους στόχους τους κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή την φορά χωρίς αιματοχυσίες, αλλά με την εγκατάσταση απολύτως ελεγχόμενων κυβερνήσεων, με τη «σιδηρά χείρα» του «Κλαμπ του Βερολίνου».

Έτσι λοιπόν, η κωμωδία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»,έγινε τραγωδία… Με τη «νόμιμη και ηθική» πρόσκληση, υποδοχή και άνευ όρων παράδοση, στους κατακτητές μας, από κάποιους Έλληνες πολιτικούς που επιμένουν ότι "δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό της πατρίδας"..

Λυπάμαι για τη μνήμη μου, αλλά, τα ίδια ακριβώς λόγια, άκουσα, μικρό παιδάκι, το 1941, στο διάγγελμα υποδοχής του ναζιστικού στρατού, από τον πρώτο κατοχικό πρωθυπουργό…

14.7.10

του Κώστα Μπετινάκη από το στυξ
το Αντίκρυ προσυπογράφει.

Μας πέρασαν βίαια στη νέα εποχή, όπου έχουν πέσει τα σύνορα ανάμεσα στα εθνικά κράτη και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και τα πιο δύσκολα έρχονται.
Ως πειραματόζωα μας εφαρμόζουν πάλι «συνταγή σοκ» με τη μέθοδο της οικονομικής υποδούλωσης αυτή τη φορά.

Εντατικά σεμινάρια αντιμετώπισης των συγκεντρώσεων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Ξέρουν κάτι;
               από το Newsbeast.gr

Από υπερεντατικά σεμινάρια αντιμε- τώπισης πλήθους θα περάσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι αστυνομικοί όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας, οι οποίοι συγκροτούν τις περιφερειακές διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης.

Εθνική Συλλογική Σύμβαση, κατάργηση 13ου-14ου στα ..σκαριά!

Tην περασμένη Πέμπτη το κυβερνόν κόμμα πέρασε … αναίμακτα στη βουλή τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Εργασιακές ρυθμίσεις παρά τις αντιδράσεις λαού, αντιπολίτευσης και συνδικάτων. Το ΠΑΣΟΚ μετά την τρίτη κατά σειρά .. επιτυχία του (!) προελαύνει μεθοδικά προς τον άλλο στόχο του «Μνημονίου», αυτόν του τριετούς παγώματος μισθών και ημερομισθίων και την κατάργηση 13ου-14ου μισθών στη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Τα νομοσχέδια του νέου Ασφαλιστικού και των Ρυθμίσεων των Εργασιακών Σχέσεων, μετά την υπερψήφισή τους από την κυβερνητική πλειοψηφία παίρνουν το δρόμο τους για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να γίνουν νόμοι του κράτους προς … τέρψιν των όπου γης «δανειστών» μας και των εγχώριων συνεργατών τους.
Έτσι και τυπικά, φίλοι μου, γυρίζουμε σελίδα αφήνοντας πίσω ένα κοινωνικό κράτος, που χτίστηκε την μεταπολεμική περίοδο λιθαράκι-λιθαράκι, με αγώνες, θυσίες και αίμα, ένα κοινωνικό κράτος που παρά τις όποιες ελλείψεις του αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο των μη προνομιούχων Ελλήνων.
Αυτό το κοινωνικό κράτος κατεδαφίστηκε βίαια την … αποφράδα αυτή Πέμπτη της 8 Ιούλη 2010, μέσα σε εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα, από μια ανάλγητη κυβερνητική πλειοψηφία σε συνδυασμό με την αδιαφορία, αναποτελεσματικότητα, ολιγωρία, ανικανότητα και γιατί όχι και την … συμπαιγνία της αντιπολίτευσης –μείζονος και ελάσσονος- και αυτών ακόμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αντιπολίτευση και Συνδικαλιστικές οργανώσεις

Και εξηγούμαι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης – μείζονος και ελάσσονος- δεν στάθηκαν ικανά να προβάλλουν μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση επίλυσης του υπαρκτού πράγματι προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Εγκαίρως έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό, και εντός του συστήματος, με όρους συστήματος, πρόγραμμα για την διάσωση των ταμείων και την παράλληλη προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, πρόγραμμα το οποίο θα έθεταν υπόψη της ελληνικής κοινωνίας, ενέργεια η οποία θα συσπείρωνε αγωνιστικά τους εργαζόμενους ανατρέποντας τις όποιες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις.

Το κόμμα της Ν.Δ., με μεγάλη αργοπορία και ενώ τα νομοσχέδια ήδη συζητούντο στη Βουλή και διεξαγόταν η επί της αρχής ψηφοφορία, την Τετάρτη 7 Ιουλίου (!) …. παρουσίασε στο Ζάπειο την «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την κρίση», … τρεις λαλούν και δυο χορεύουν(!) στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Τα άλλα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης περιορίστηκαν μόνο, όπως πάντα, σε διαπιστώσεις, κριτική και αναθέματα, τακτικές αποπροσανατολιστικές οι οποίες δεν συμβάλλουν στο ελάχιστο στο ζητούμενο που είναι η συσπείρωση των εργαζομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο σύνολο τους – ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κλπ- και η κάθε μια χωριστά, με … μοναχικές συνάξεις «καφενείου»!, τολμώ να πω, προσπαθούν να ανατρέψουν (!) το Σύστημα, ένα Παγκόσμιο πανίσχυρο Σύστημα Οικονομικών συμφερόντων συνεπικουρούμενο από τα ΜΜΕ, με κάποιες … χλιαρές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 8 Ιούλη (!) και ενώ τα νομοσχέδια είχαν ήδη ψηφιστεί επί της αρχής την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Ιούλη!....

Επιτρέψαμε να περάσει το Ασφαλιστικό. ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;;;;

Οι Συστημικοί σχεδιασμοί της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αγαπητοί φίλοι, δεν ανατρέπονται με ευχολόγια, με πολιτικές της δεκαετίας του ’60, τα κοινωνικά προβλήματα του σήμερα δεν επιλύονται με .. συνταγές του χθες. Οι μικρές και παράλληλες – διασπαστικές - μικροσυγκεντρώσεις των τριών ή πέντε χιλιάδων στην Ομόνοια, Το Σύνταγμα, την Κλαύθμωνος και αλλού, δεν κλονίζουν το σύστημα, χρειάζονται ενότητα, μαζικότητα, αγωνιστικότητα και κυρίως ρεαλιστικές προτάσεις και στόχοι. Στόχοι ικανοί να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, τον Λαό.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά τοις πάση !…... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;;;;;
-Ναι! Διαχρονικά εκλάπησαν τα όποια αποθεματικά των ταμείων.
-Ναι! Ο νεοφιλελεύθερος προσανατολισμός της ανάλγητης κυβέρνησης στοχεύει στην  βίαιη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
-Ναι! ΔΝΤ και τρόικα ζητάει αίμα και σάρκα.
-Ναι! Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν θυσίες από τους  εργαζόμενους.
Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι και συνάδελφοι στην ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Αριστερά, την ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ την ΑΔΕΔΥ κ.α., Αναλύσατε ως οφείλατε έγκαιρα τα παραπάνω δεδομένα; Επεξεργαστήκατε ρεαλιστικές προτάσεις; Κατεβάσατε έγκαιρα αυτές τις προτάσεις στο λαό ώστε να γίνουν αυτές κατανοητές και να λειτουργήσουν συσπειρωτικά ;

Σαφώς και ΟΧΙ!, Εάν το είχατε κάνει οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.

Αντίθετα εγκαταλείψατε τον έλληνα πολίτη, τον εργαζόμενο, έρμαιο στις αδηφάγες Συστημικές ορέξεις, την ανάλγητη συγκυβέρνηση ΔΝΤ-Τρόικας-ΠΑΣΟΚ, τα κυβερνητικά ψευδοδιλλήματα και την παραπληροφόρηση των συστημικών ΜΜΕ, στους … εργατοσωτήρες των τηλεοπτικών πρωϊνάδικων και τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής.

Είστε ανίκανοι να παράξετε πολιτική, να καθοδηγήσετε την κοινωνία, να ηγηθείτε στην νέα περίοδο που ανατέλλει.
Είστε επιεικώς ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ! Και δικαίως ο Έλληνας πολίτης σας βάζει μέρα με την μέρα όλο περισσότερο στο περιθώριο, στο ράφι της ιστορίας.
Κοντολογίς σας έχει …. ξεράσει !

Σοφία Σακοράφα: “…. ο καθείς ας αναλάβει και τις ευθύνες του. Εγώ ήδη έχω αναλάβει τις δικές μου. Για αυτό και καταψηφίζω το νομοσχέδιο….”

Την παράληψή μας να προβάλλουμε την ομιλία της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για Ασφαλιστικό και Εργασιακά μας υπενθύμισε το http://citypress-gr.blogspot.com/

159 ΝΑΙ στη Βουλή - Εκατομμύρια ΟΧΙ του ΛΑΟΥ!
Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και οι ρυθμίσεις για τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.


  •  Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, αποσύρθηκαν τα άρθρα 73 και 74 για τον θεσμό της διαιτησίας, προκειμένου να τροποποιηθούν.
  • Υπέρ ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  • Από δυο άρθρα του ασφαλιστικού ψήφισαν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ και έξι η Ντόρα Μπακογιάννη .
  • Καταψήφισαν όλα τα άρθρα οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα.
  • «Παρών» δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Κιλτίδης.
Αναμένεται δυναμική απάντηση Εργαζόμενων και Συνδικάτων.


Πρωτότυπη μορφή παίρνουν οι διαμαρτυρίες κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού.
δες το video...Διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο «WANTED» δηλαδή στα ελληνικά «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ» έχει ήδη αρχίσει από ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών σε...συνεργασία με δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς. Και όπως λένε οι αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα υπερψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, θα κολληθούν και στους τόπους εκλογής τους!

Η ψήφιση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ από το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ!
γράφει ο Σπύρος Γκανής

Η Πέμπτη, 8 Ιούλη, 2010, †Προκοπίου Μεγαλομάρτυρος και Θεοφίλου οσίου του μυροβλύτου, είναι μια κοινή μέρα του Γρηγοριανού μας ημερολογίου αλλά ταυτόχρονα και μια μέρα ντροπής για το Πολιτικό μας Σύστημα, την Πολιτειακή μας ηγεσία, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τέλος των Ελληνικό λαό στο σύνολό του που επέτρεψαν να φτάσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για έγκριση αυτά τα δυο κατάπτυστα νομοσχέδια, το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό, είναι μια αποφράς ημέρα που θα πρέπει να μείνει βαθειά χαραγμένη στην μνήμη όλων μας.

Στην ολομέλεια της βουλής εισάγονται Ασφαλιστικό και Εργασιακό, ενώ αναμένεται την Πέμπτη να ψηφιστούν από την ολομέλεια εν μέσω αντιδράσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικών οργανώσεων και του συνόλου του ελληνικού λαού.

Αποπολιτικοποίηση του πολίτη, ένας εφιάλτης για το μέλλον.
γράφει ο Σπύρος Γκανής

Οι τάσεις που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία δείχνουν ότι πορευόμαστε σε μια νέα μεταπολιτική εποχή. Μια απολιτική κοινωνία έρμαιο στα χέρια κομμάτων-διαχειριστών , αλλοτριωμένων συνδικαλιστών και υποταγμένων ΜΜΕ στους μηχανισμούς των αγορών, ΔΝΤ και της Τρόικας, καταδικάζει την κοινωνία σε μαρασμό και απαξίωση.

Στις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απεικονίζονται έντονα τα συναισθήματα των πολιτών στις πρόσφατες εξελίξεις. Απογοήτευση, Φόβος και Οργή είναι τα συναισθήματα που καταγράφονται.

Για την συντελεσθείσα Γεωπολιτική μας κατάρρευση από την δεκαετία του '90!
Σε πρόσφατη, 2 Ιουλίου ΄10, ερώτηση της στη βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτά τον Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου: « …. τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργικότητας του Υπουργείου Εξωτερικών…, τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση καταστάσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα …. και ακόμα πως θα αντιμετωπίσει την διεθνή δυσφήμιση της χώρας ως …. απομονωμένης και ….καταρρέουσας….. »

Ιδρύεται Ένωση Ελλήνων Πολιτών

Οι στόχοι της Ένωσης Ελλήνων Πολιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ελεύθερη έκφραση γνώμης, την συνεργασία με συναφείς ευρωπαϊκές οργανώσεις, την προαγωγή της μελέτης και έρευνας του ισχύοντος συστήματος κοινωνικής ασφάλειας, την παροχή έγκυρης πληροφόρησης, την συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της, την προαγωγή της συνεργασίας της Ελλάδας με τρίτες χώρες κ.α. 

ΑΠΤΟΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 6 ΜΙΛΙΑ
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πτοήθηκε από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας για τις «ερευνητικές βόλτες» του τουρκικού υδρογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» στο βόρειο Αιγαίο στα διεθνή ύδατα και ξαναέστειλε χθες το πλοίο στην ίδια περιοχή, με συνοδευτική, μάλιστα, επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με αυτήν την ανακοίνωση η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων της και επομένως το υπόλοιπο τμήμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου -και όχι μόνον τα τμήματα με τις παρακείμενες ελληνικές και τουρκικές ακτές- είναι προς «ρύθμιση» και «οριοθέτηση».

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η συμφωνία για το μηχανισμό «στήριξης», που εξαρχής χαρακτηρίσαμε ως καταπλεονεκτικό, ατελέσφορο και ως εφαλτήριο για νέα ρεκόρ των spread, κατέληξε στη γνωστή πλέον αποικιοκρατική διακυβέρνηση.

Από τη φύση της, αυτή η νέα συνθήκη ζωής των Ελλήνων καταλύει την ουσιαστική λαϊκή κυριαρχία, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Δεν ήρθησαν βέβαια οι κρίσιμες διατάξεις του Συντάγματος, που καθορίζουν την άσκηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τη συντεταγμένη λειτουργία των κρατικών εξουσιών, τα μέτρα όμως που επιβάλλονται προσκρούουν σε αρκετές διατάξεις του.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.