November 2010

το ΠΟΝΤΙΚΙ
Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σύμφωνα με την οποία το συμβούλιο θα εξετάσει ταχύτατα την αναγκαιότητα να εξισορροπήσει το χρόνο αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα με αυτόν της Ιρλανδίας, είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη και ανοίγει τον δρόμο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, άρα ανοίγει τον δρόμο για να ανοίξουν νωρίτερα οι αγορές για την Ελλάδα».

της Σοφίας Βούλτεψη στην Ελεύθερη Ζώνη
Όλο και πιο συχνά και από διαφορετικές πλευρές, ακούμε τον τελευταίο καιρό από πολιτικούς διάφορες εκφράσεις του τύπου «δεν πάει άλλο», «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», «κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν από καιρό».

του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real.gr
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ εμφανίζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά συμπτώματα αρρυθμίας και το πολιτικό μας σύστημα εικόνα ταχείας αποσύνθεσης. Η ελληνική κοινωνία, βαθιά απογοητευμένη από τους πρωταγωνιστές και τα σχήματα των 36 ετών της μεταπολίτευσης,

Σήμερα σε καφέ του κέντρου κατέγραψα από αμερικανό πανεπιστημιακό- σύμβουλο Έλληνα πρωθυπουργού- τον ακόλουθο "πυθικό οικονομικό χρησμό".
Ανατρέξτε στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Θα παρατηρήσετε ότι τα γεγονότα επανέρχονται με μια συχνότητα κάθε 80-90 χρόνια.

του Γιώργου Τράγκα στο tragasnet.gr
Έφυγε και ο Κοντογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία! Τουλάχιστον αυτός δεν έκοβε βόλτες στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση όπως ο Αυγενάκης. Δήλωσε καθαρά ότι δεν του πάει η πολιτική Σαμαρά αποφεύγοντας να πει ότι είναι απόκτημα πλέον της ελιάς. Ότι είναι κολλητός της Ντόρας.

Πρόταση-κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμευτεί για μια μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «χώρος ελεύθερων συναλλαγών από τη Λισσαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ», απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του  που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung»

του Γιώργου Λακόπουλου στα ΝΕΑonline
Σύµφωνα µε τις ερµηνείες που έδωσαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι της τρόικας στο «Μνηµόνιο - ας προσέχατε τι υπογράφατε», η συνταγή της ελληνικής σωτήριας βρίσκεται σε δύο λέξεις: Περικοπές και Μεταρρυθµίσεις. Ο συνδυασµός ευσταθεί στο εργαστήριο ......

του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real.gr
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ αποκαλύψεις της Real news, για τις ζυμώσεις που συντελούνται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδίως για τις εισηγήσεις που δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ για διάσπαση της ευρωζώνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της εθνικής μας πορείας,

του Δημήτρη Ιατρόπουλου από το NewsBomb.gr
*Ο χρόνος μας, τελειώνει σε λίγο. Όποιος έχει μυαλό, ας τα ακούσει αυτά:
*Για τρίτη φορά ακριβώς μέσα σε εκατό χρόνια, οι Γερμανοί στήνουν ένα Μεγάλο Πόλεμο, οικονομικής μόστρας, αυτή τη φορά. Με στόχο την απόλυτη κυριαρχία στην Ευρώπη και μετά..έχει ο Θεός!

NewsBoomb.gr
Μία φωτογραφία του Οικουμενικου Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, να ποζάρει δίπλα στους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Θράκης, κατά τη διάρκεια θρησκευτικού συνεδρίου στην Κων/πολη, κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης!

Χιλιάδες Ιρλανδοί διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα (27/11) στο κέντρο του Δουβλίνου κατά του προγράμματος σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ σύμφωνα με την ICTU, την πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, οι διαδηλωτές έφτασαν τους 150.000.....

Το όραμά του για μια “ενοποιημένη ηπειρωτική αγορά αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ που θα εκτείνεται από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ” κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με χθεσινό άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα “Süddeutsche Zeitung”. 

1.  Όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες η έκκληση για μορατόριουμ του ΓΑΠ είναι μονομερής. Αφόρα μονό τα μελή και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην εκτέλεση των διαταγών από τους ξένους όπως τις έχει λάβει.

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΕΙΧΕ το όνειρό της η Ευρώπη, είχαν και οι Αμερικανοί το σχέδιό τους. Αφήνουμε τη «Γηραιά Ήπειρο» να ονειρεύεται, κρατάμε τους ευρωπαίους στις φαντασιώσεις τους και το δάκτυλο στη σκανδάλη (του μακρύκαννου). Για κάθε ενδεχόμενο και για τη στραβή. Κι αν οι Ευρωπαίοι ξεκινήσουν την αυτοάμυνά τους, εμείς ξεκινάμε την επίθεσή μας. Τους αφήνουμε να οργανωθούν, αλλά έχουμε γνώση ως φύλακες.

Star.gr
Πανικό έχει προκαλέσει στις αμερικανικές αρχές αλλά και σε πολλές κυβερνήσεις η επικείμενη δημοσιοποίηση από τη WikiLeaks απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που ετοιμάζονται να διοχετευθούν σε εφημερίδες και περιοδικά όπως Guardian, Spiegel, New York Times…

κράτη-στόχοι!
του Σπύρου Γκανή
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ... επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για τους στόχους της παγκόσμιας μαφίας των κερδοσκόπων, της μαύρης διεθνούς του τρόμου, του καπιταλισμού της καταστροφής. Στόχοι τέτοιοι που αποσκοπούν στην υποδούλωση του ευρωπαϊκού νότου σε πρώτη φάση,
ολάκερης της ευρωπαϊκής ηπείρου στη συνέχεια, στα πέραν του ατλαντικού υπερσυντηρητικά νεοφιλελεύθερα χρηματοπιστωτικά λόμπυ.

του καθ. Σαράντου Καργάκου στο AMFISSA PRESS
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ καί τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο ......

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
«Θα ήθελα να ήμουν Ιρλανδός» δήλωσε σήμερα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος που μαζί με τον Λάκη Σάντα σήκωσαν την κυανόλευκη στην Ακρόπολη στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.

IRISHTIMES
Τον πιο σκληρό προϋπολογισμό της ιστορίας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να ρίξει το βάρος της λιτότητας κατά τα 2/3 στην περικοπή των δημοσιονομικών δαπανών και κατά το 1/3 στην αύξηση της φορολογίας.

Την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικά δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και Ευρωπαίους ηγέτες ανέλαμε με προκήρυξη η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".
Όπως γράφει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στο κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα

Για να δημιουργηθεί πολιτική κίνηση κινηματική πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες κινηματικές προϋποθέσεις.(μια σειρά άρθρων πάνω στη διαλεκτική σχέση: Οργάνωση- λαϊκό κίνημα).

Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, στην ίδρυση νέου κόμματος προσανατολίζεται και ο Γιάννης Δημαράς.
Ο ανεξάρτητος Βουλευτής αφήνει προς τα έξω να διαρρέεται ότι θέλει να εκφράσει το «καθαρό ΠΑΣΟΚ», που είναι εναντίον του μνημονίου

του Νίκου Κοτζιά στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Η παραγωγή ολοένα και περισσότερων πληθωριστικών δολαρίων από τις ΗΠΑ –πρόσφατα, ουσιαστικά 600 δις δολάρια–, ενώ δεν δείχνει να μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το παραγωγικό τους δυναμικό, συνδυάζεται με την ενίσχυση της συναλλαγματικής ισχύος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Την τοποθέτηση ενός Ειδικού Γενικού Διευθυντή σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιβλέπει με αυστηρότητα και “day by day” (μέρα-μέρα) την πορεία εφαρμογής των όρων του Μνημονίου ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Να δώσει απαντήσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις Ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα, τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την αποστρατικοποίηση των νησιών,

Η αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ (από 11% στο 13%) θα εντείνει περαιτέρω την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, με άμεσο αντίκτυπο τη μείωση των θέσεων απασχόλησης και τη δραματική αύξηση της ανεργίας.

Βλέπουν και ξαναβλέπουν στην κυβέρνηση τις οδηγίες που άφησε πίσω της η Τρόικα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν - και συνεπώς να ανακοινωθούν- μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε και θα μας ξανάρθουν για νέα ιερά εξέταση.

του Γιώργου Τράγκα
- To χρέος έφτασε τα 336 δισεκατομμύρια ευρώ
- Έληξε η μάχη-θέατρο με την τρόικα
- Αρχίζουν οι απολύσεις και το φαγοπότι
Μην ανησυχείτε το τσεκ του ΔΝΤ για τη δόση του Δεκεμβρίου κόπηκε στην ώρα του. Όλα αυτά που ακούτε, περί τριβών της κυβέρνησης με ....

Η πρόσφατη κρίση στην Ιρλανδία που κορυφώθηκε με την εισβολή του ΔΝΤ, ανέδειξε την διαφορετικότητα των δύο κοινωνιών μας στην αντιμετώπιση της προάσπισης και διατήρησης των θεμελιακών δημοκρατικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στην εργασία, τις αποδοχές, τα επιδόματα, την εθνική τέλος ανεξαρτησία.

Η Ευρωζώνη θα μείνει με λιγότερα μέλη από ότι σήμερα, δήλωσε ο διάσημος οικονομολόγος.
Οι ασθενέστερες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πιθανότατα θα ακολουθήσουν το δρόμο της εξόδου από το ευρώ κάποια μέρα ...

Αρχισε στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συζήτηση για το Μνημόνιο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των δικηγόρων που θα αγορεύσουν,

Ένα από τα γενναιότερα «κουρέματα» που έγιναν τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να ...μαγειρεύεται το τελευταίο διάστημα, στην πλάτη των ελληνικών ομολόγων. Οι πληροφορίες που έρχονται από το Βερολίνο επιμένουν ότι η καγκελαρία, επιμένοντας στη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα σωτηρίας .....

πηγή: IRISHTIMES
Με την ίδια συνταγή το ΔΝΤ απαιτεί από την Ιρλανδία τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να αρχίσει την εκταμίευση του οικονομικού πακέτου ... διάσωσης.
Τα μέτρα που σημειωτέον εντάσσονται στην ίδια αντιαναπτυξιακή πολιτική του ΔΝΤ....

από την Enet.gr
Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης.

Η διάλεξη του Β. Μαρκεζίνη στο ΑΠΘ

από Zougla.gr
Κάλεσμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ενεργό συμμετοχή στις συζητήσεις σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε., απηύθυνε αργά σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, με παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΥΠΟΥ από την Ε.Ζ.
Από τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ως τις περιφερειακές του Νοεμβρίου 2010, ο ευρωπαϊκός Τύπος ασχολήθηκε με την Ελλάδα 21.660 φορές, με αντίστοιχα δημοσιεύματα, στην πλειοψηφία τους αρνητικά.

Η βοήθεια, την οποία έως πριν λίγες μέρες Ιρλανδοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι δεν χρειάζονται, αποτελεί το τελευταίο πλήγμα... για μια οικονομία, η οποία υπερδιπλασίασε το μέγεθός της στη δεκαετία που προηγήθηκε του 2006, σύμφωνα με το Bloomberg. 

του Γιώργου Τράγκα από το TragasNet
«Ο Θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό – τυφώνα που καταρτίστηκε εδώ και πολύ καιρό με βάση το κατοχικό σύμφωνο

από το ΠρώτοΘΕΜΑ
Κάλυψη στη Λούκα Κατσέλη για το άρθρο της σε κυριακάτικη εφημερίδα παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας ότι τόσο η υπουργός Εργασίας όσο και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον Γ. Παπακωνσταντίνου γιατί...σκάλωσε η διαπραγμάτευση.
«Δεν σκάλωσε» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Ιανουάριο αναμένεται να εκταμιευθεί η πρώτη δόση προς την Ιρλανδία, μετά τη χθεσινοβραδινή έγκριση του αιτήματος που υπέβαλε η χώρα για παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, καθιστώντας την το δεύτερο κράτος της Ευρωζώνης,

από το Ρεσάλτο
Νεκρική σιγή έχει πέσει σχετικά με τη νέα στρατηγική (ή αναδιάρθρωση) του ΝΑΤΟ που με τόσο υπερβάλλοντα ζήλο χειροκρότησε ο κατοχικός μας πρωθυπουργός!!!
Η «νέα στρατηγική αντίληψη» του ΝΑΤΟ είναι το κράτος και μάλιστα το στρατιωτικό κράτος του υπερεθνικού κεφαλαίου, δηλαδή της Νέας Τάξης.

της ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ στο ΒΗΜΑ
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι, αναμφισβήτητα, το σοβαρό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Ελλειμμα που διαχρονικά καθρεφτίζεται στις χαμηλές εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας, στη μεγάλη εισαγωγική διείσδυση, στη μειωμένη παραγωγικότητα των συντελεστών παραγωγής. Η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας αποτελεί επομένως βασική προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

από dixti.net
Η συνεκμετάλλευση των ελληνικών περιοχών στο Αιγαίο, με την Τουρκία, είναι ένα ακόμα βαρύ τίμημα που καλείται να πληρώσει η χώρα στο όνομα του κινδύνου της χρεοκοπίας. Την ώρα που θα κόβονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό, θα ξεπουλιέται το Αιγαίο.

από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Γιατί δεν δουλεύουν οι "συνταγές" τους; Τι δείχνει η αποτυχία Νο2 της Ιρλανδίας; Πού βαδίζει η "ελληνική τραγωδία"; Tο ευρώ "δεν θα επιβιώσει", ομολογεί o πρόεδρος της ΕΕ, Χ.Ρομπάϊ εάν δεν επιλυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.