December 2010

ΣΤΟ κατώφλι της δυσκολότερης χρονιάς στη μεταπολιτευτική ιστορία μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί με διάγγελματα και δηλώσεις τους σαν "θεατές" της κρίσης αναφέρονται με "εκθέσεις ιδεών" στο .... μεγάλο στοίχημα του 2011! Γενικολογίες με φρούδες υποσχέσεις, χωρίς όραμα, ελπίδα και συμπάθεια στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία....

το πρωτοσέλιδο
 της RealNews
«Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή δημοσίευμα για τα παράγωγα (swaps) της περιόδου 2000-2001.

Άγκελα Μέρκελ
Μια ισχυρή Ευρώπη είναι, σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ, ο στόχος της Γερμανίας για το 2011. Στο πρωτοχρονιάτικο της μήνυμα η καγκελάριος τονίζει ότι η χώρα της έχει συναίσθηση των ευθυνών της.

το πρωτοσέλιδο του
"Πρώτου Θέματος"

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου...
Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε φιλανθρωπίες......

Α. Σαμαράς
Εν αναμονή των αποφάσεων Σαμαρά για το νέο σχήμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Προβάδισμα 2 μονάδων έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής». Εντύπωση κάνει ωστόσο το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων (30,6%).

Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι, και στην περίπτωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το www.bankingnews.gr, δείχνει ξεκάθαρα την περίοδο που ο δανεισμός της χώρας εκτοξεύθηκε υποθηκεύοντας όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο της χώρας.

Χ. Θαπατέρο
Διαφορετικά σοσιαλιστικά αντανακλαστικά εμφανίζει ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο σε σχέση με τον Έλληνα ομόλογό του.
Ο κ. Θαπατέρο ανακοίνωσε αυξήσεις στους κατώτατος μισθούς και στις συντάξεις για το 2011 ...

Θ. Πάγκαλος
«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθ’ αυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος».

Τάδε έφη ο πολύς Θεόδωρος Πάγκαλος στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Κ. Σημίτης
Όταν προ εβδομάδας το Bloomberg κατέθεσε τη γνωστή αγωγή κατά της Ε.Κ.Τ. για τα swaps της Goldman Sachs που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Κ. Σημίτη στην «δημιουργική …. λογιστική» για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη το 2001, το ΑΝΤΙΚΡΥ είχε αναφερθεί στο θέμα και στις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού – δες παραπλεύρως στήλη «BLOOMBERG ΚΑΤΑ Ε.Κ.Τ.» 

από το Antinews.gr
Αχός πολύς σηκώθηκε στη ΝΔ τις τελευταίες ημέρες γύρω από το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη με τίτλο «Ο λεπρός κι ο κρετίνος» , κυρίως από εκείνους που αγωνιούν για το αν θα τους συμπεριλάβει στο ηγετικό του σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Γ. Παπανδρέου
Το γνωστό κινέζικο «μαρτύριο της σταγόνας» θυμίζει πλέον η εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τούτη την κρίσιμη περίοδο. Κανένας δεν φαίνεται να ελέγχει τίποτα, τα πάντα έχουν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, Κοινοβουλευτική Ομάδα και κόμμα είναι σε κλίμα... σοκ και δέους.

Όλο το παρασκήνιο των μεγάλων αλλαγών στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER.
 Η τύχη ενός μεγάλου καναλιού του Alter, αλλά και οι τύχες 750 εργαζομένων παίζονται το επόμενο τρίμηνο. Θα πρέπει σ' αυτό το διάστημα να βρεθεί επενδυτής με ένα ποσόν περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ ....

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας καλύπτεται πλέον με το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων μετά την ανακοίνωση των αντικειμενικών τιμών σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός συστήματος.

Άννα Διαμαντοπούλου
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στην εκπαίδευση επιφέρει η κυβέρνηση, με κυρίαρχο στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, στο πλαίσιο, βεβαίως, της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που ορίζει το μνημόνιο της τρόικας.

Φ. Κουβέλης
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ έδωσε ο Φώτης Κουβέλης για τις συζητήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι , σχετικά με την συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, προκειμένου να συσταθεί νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και παρασκηνιακών πιέσεων για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Υπουργοί μεσολαβητές και κρίσιμες συναντήσεις. Τι ζητούν φαρμακοποιοί, μηχανικοί και συμβολαιογράφοι.

Θα χορτάσουμε το προσεχές διάστημα να ακούμε και να διαβάζουμε ... πουπουλένιους και πολύχρωμους αναλυτές οι οποίοι θα κελαηδούν το παραμύθι της σπουδαίας και σωτήριας επιμήκυνσης. Ωστόσο ο δράκος της χρεοκοπίας («ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης ποιος νοιάζεται;) της ανεργίας και της μαύρης φτώχιας δε μπορεί να κρυφτεί πια ούτε από τους επαγγελματίες παραμυθάδες.

Φ. Κρανιδιώτης
Ο Φ. Κρανιδιώτης τονίζει ότι οι καιροί που ήδη ήρθαν απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι «ντιντήδες», απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές, ενώ χαρακτηρίζει μεσαιοχωρίτικο αγράμματο «αυτισμό» την τακτική Καραμανλή για τον μεσαίο χώρο.

ΗΡΘΕ πριν επτά μήνες η Τρόικα και είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι καλοπληρωμένοι και υπεράριθμοι, η κυβέρνηση την άκουσε και άρχισε τις περικοπές μισθών και επιδομάτων (που ακόμη δεν έχουν τελειώσει) και στη συνέχεια έκανε καταγραφή για να δει (150 χρόνια από τη σύσταση του κράτους) πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ζ. Κ. Τρισέ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για τον νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.

Β. Μαρκεζίνης - Θ. Καρυώτης
Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο. Το θέμα είναι κρισιμότατης σημασίας για τα εθνικά θέματα καθώς εμπίπτει και στην εκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων του Αιγαίου......

Σε διαχωρισμό των τυφλών επιθέσεων με εκείνες που είναι πολιτικά στοχευμένες, κατά τους ίδιους, προχώρησαν με ανακοίνωσή τους τα προφυλακισμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Οι κρατούμενοι ζητάνε να μην γίνονται ενέργειες στο όνομα του Λάμπρου Φούντα.

Αυτό που γίνεται στην Κερατέα όλες αυτές τις μέρες είναι πραγματικά ενθαρρυντικό όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη χώρα, με τους ηρωικούς κατοίκους να δείχνουν το δρόμο και στους υπόλοιπους Έλληνες, στέλνοντας βροντερό μήνυμα αντίστασης και ελπίδας!

Ενας μεγαλοεκδότης, ένας μεγαλοτραπεζίτης, ένα ιστορικό στέλεχος μεγάλου κόμματος,βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά συζύγου, δύο προσωπικότητες του πολιτισμού και κάποιοι ακόμη συνέφαγαν πολύ πρόσφατα σε ένα δείπνο με κύριο πιάτο τη “συγκυβέρνηση”.

Κυπριακό ευρώ
«Καινούργιος χρόνος, νέες θυσίες για την Αθήνα», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Γκερντ Χέλερ στη Frankfurter Rundschau για τις περικοπές και τα νέα μέτρα κυρίως στο δημόσιο τομέα: «Το 2011 περιμένουν τους Έλληνες νέες περικοπές. Μισθολογικές περικοπές στο δημόσιο, αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης και πάγωμα των μισθών στην οικονομία. Θα αποδώσουν όμως όλες αυτές οι στερήσεις;

καθ. Πέτερ Μπόφινγκερ
Ο καθηγητής Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5 "σοφούς" της γερμανικής οικονομίας δηλώνει ότι το ευρω-ομόλογο θα ήταν ένας τρόπος ανταμοιβής για χώρες, όπως η Ελλάδα, που καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγούν από το χρέος τους.......

Μ. Τρανταφυλλόπουλος
Άλλη μια εφημερίδα κλείνει, ακολουθώντας τον ...χορό του Ζαλόγγου στον χώρο του Τύπου.
Το VETO κλείνει και το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή θα είναι το τελευταίο της κυριακάτικης πολιτικής εφημερίδας.

Γ. Κύρτσος
γράφει ο Γιώργος Κύρτσος

Το 2011 θα φανεί εάν το οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο μπορεί να βάλει τις βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ή θα μας οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο....

Μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ αναφέρουν ότι, "κλειστό" επάγγελμα ορίζεται ένα επάγγελμα που έχει περιορισμούς που εμποδίζουν νέους επαγγελματίες να μπουν στον χώρο.
Στους μηχανικούς δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.

Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.
Από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ....

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής για την Ν.Α. Ευρώπη της Deutsche Telekom και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, Guido Kerkhoff, παραχωρεί σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Οι μαρίνες, οι μεγάλες εκτάσεις σε Ανάβυσσο, Ρόδο και Χαλκιδική, τα Ξενία παραχωρούνται άμεσα σε ιδιώτες επενδυτές μέσω διεθνών διαγωνισμών, προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά, και για να αποφέρουν έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Κ. Μίχαλος πρόεδρος ΕΒΕΑ
Σε δηλώσεις για την οικονομία με αφορμή την έλευση του νέου έτους 2011 προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Το 2010 χαρακτηρίστηκε από μια βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία έθεσε σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.....

Ν. Χατζηνικολάου
γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας μας και υπονομεύουν την προσπάθειά της για έξοδο από την κρίση. Η εκτίμηση δεν ανήκει στον γράφοντα, αλλά σε ένα επίλεκτο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιταλοί αστυνομικοί
έξω από την πρεσβεία
της Ελβετίας
«Ελληνικά  ίχνη στις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρώμη», γράφει σήμερα η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel «Ιταλοί και Έλληνες ανακριτές συνεργάζονται στην υπόθεση των βομβιστικών επιθέσεων κατά της ελβετικής και της χιλιανής πρεσβείας στη Ρώμη.

Μόνο ευοίωνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα προβλέπουν οι Financial Times με αφορμή τον ελληνικό προυπολογισμό.
Η ύφεση ίσως είναι βαθύτερη αν οι εξαγωγές και ο τουρισμός απογοητεύσουν και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων αποτύχουν να ανακάμψει.

Η ΨΗΦΙΣΗ του προϋπολογισμού θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Φέτος, όμως, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ανέδειξε το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όχι μόνο των πολιτών αλλά και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την τριετία 2012 - 2014, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ η οποία συνόδευσε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.

γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης, της διακυβέρνησης των χρηματοπιστωτικών αγορών, της διακυβέρνησης των … αθέατων, ένθερμος θιασώτης της οποίας είναι ο έλληνας πρωθυπουργός και αρκετοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, ...

Με την ΕΕ να συνεχίζει τις συζητήσεις και τις προτάσεις της γύρω από την ανάγκη ελέγχου των διεθνών οίκων αξιολόγησης, τα συγκεκριμένα «σπίτια» συνεχίζουν με τη σειρά τους το… θεάρεστο έργο τους.
Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίσθηκε χθες ο οίκος Fitch, που αποφάσισε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τόσο της Πορτογαλίας, όσο και της Ουγγαρίας.

τρίτος κόσμος
ΑΝΗΣΥΧΗ παρακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τις έντονες και ποικίλες αντιδράσεις της κοινωνίας, που βλέπει ότι οι «μάγοι» της κυβέρνησης και του ΔΝΤ κλέβουν κατακτήσεις χρόνων.
Τα παραδείγματα πολλά: Η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας, οι στάσεις και οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς, η αντίσταση πολιτών σε κυβερνητικές επιλογές όπως αυτή στην Κερατέα, η κατακραυγή εναντίον της υπουργού Παιδείας στην Αλεξανδρούπολη…

Γ. Δελαστίκ
Ξυλοφορτώνεται στην Αθήνα από τυχαίους διαδηλωτές ο Κωστής Χατζηδάκης, πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν επιχειρεί αλαζονικά να περάσει μέσα από το πλήθος. Γης Μαδιάμ η Ρώμη από διαδηλωτές μόλις ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιβιώνει, για τρεις ψήφους, πρότασης μομφής, έχοντας εξαγοράσει βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.