July 2011

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, λόγω των ανησυχιών για την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα του οίκου Moody's που έκανε το ίδιο την Τετάρτη.

ΔΟΘΗΚΕ στη δημοσιότητα ολόκληρο το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Περιλαμβάνει τον ακριβή τρόπο υπολογισμού του προστίμου που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε την παρανομία από 20 έως 40 χρόνια. Στο 15% της τιμής ζώνης ορίζεται η αφετηρία υπολογισμού ενώ υπάρχουν παραβάσεις που καταλήγουν ακόμη και να τριπλασιάζουν το τελικό ποσό.

Ο μάνατζερ - ηγέτης του μέλλοντος, έγραψε πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες ο David Lilienthal «θα πρέπει να συνδυάζει στην προσωπικότητά του τη ρωμαλέα, ρεαλιστική ποιότητα του ανθρώπου της δράσης με την ενόραση του καλλιτέχνη, του θρησκευτικού ηγέτη, του ποιητή που έχει την ικανότητα να ερμηνεύει τις πράξεις του στον εαυτό του. Μόνος του ο άνθρωπος της δράσης ή ο άνθρωπος του στοχασμού δεν επαρκεί καθώς και τα δυό χαρακτηριστικά απαιτούνται από τις προκλήσεις του μέλλοντος που έρχεται...»

Ο παραδούς και ο παραλαβών...
Λίγες μόλις ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου 1974 (προς την 24η), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσγειώνεται με το επίσημο αεροπλάνο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, προερχόμενος από το Παρίσι. Ο στρατηγός και τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φαίδωνας Γκιζίκης, είχε αποφασίσει να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε ένα πολιτικό σχήμα.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την Κυριακή (24/07), γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

ΜΕΙΩΣΗ επιτοκίων δανεισμού, αύξηση διάρκειας αποπληρωμής των δανείων από 15 έως και 30 χρόνια, 10ετή περίοδο χάριτος για την εξυπηρέτηση του χρέους, συμμετοχή των ιδιωτικών μέσα από ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους αλλά και σύνταξη ενός νέου "σχεδίου Μάρσαλ" προβλέπει το κείμενο των 16 σημείων στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες. Διαβάστε τα 16 σημεία ένα προς ένα.

«Επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης» τιτλοφορεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας έγγραφό του για το σχέδιο που ετοιμάζει με στόχο κίνητρα για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, γνώση του οποίου επικαλείται η Handelsblatt.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες (!) στην χειρότερη δεκαετία από την δεκαετία του 1940!

Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την Ελλάδα, είναι ένα ερώτημα που ακούγεται συχνά τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία. Πόσο όμως έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής η ελληνική κρίση στους Γερμανούς;

Στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας σχέδιο πρότασης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Χαρακτηριστική των κατευθύνσεων και των προβληματισμών που επικράτησαν στις διαδικασίες του ΚΕΑ, αλλά και του προσχεδίου, είναι η ομιλία του αντιπροέδρου του ΚΕΑ.

Αποδοκίμασαν οι Παλαιστίνιοι το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια!

Οι Παλαιστίνιοι διαμρτυρήθηκαν μ΄ αυτό το τρόπο για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τον απόπλου πλοίου για τη Γάζα.

 ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι Γερμανοί ανησυχούν για τη σταθερότητα του ευρώ. Τι λένε για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα και την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ;
Σύμφωνα με το νέο βαρόμετρο του ZDF (2ο πρόγραμμα γερμανικής κρατικής τηλεόρασης), το 33 % των Γερμανών θεωρεί στην παρούσα φάση την ευρωκρίση το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Γερμανία.

Έπειτα από μακρά και δαπανηρή καθυστέρηση, η ορολογία των Ευρωπαίων για την κρίση χρεών αλλάζει. Κι αυτό είναι θετικό. Το αρνητικό είναι ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει έλλειψη πολιτικής και τεχνικής ηγεσίας, που είναι απαραίτητη ώστε να περιχαρακώσει την καταστροφική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ευρώπη σύντομα θα υποχρεωθεί να μελετήσει δραστικές επιλογές.

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

Να σώσουν τον τόπο από το δράμα που περνά, αυτή την εποχή κρίσης, καλεί με ανοικτή του επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους επιχειρηματίες της Ελλάδας.
Τους ζητά να προβάλλουν τις αρετές τους, όπως την φιλοπατρία, τη γενναιοδωρία, την αυταπάρνηση και τη μεγαλοθυμία και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται για να διασωθεί η ασθμαίνουσα οικονομία.

του Κώστα Ανδριανόπουλου
Δυναμώνει. η απαίτηση για εθνική κυριαρχία.
Το πολιτικό κλίμα στην χώρα αλλάζει. Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η ατμόσφαιρα βαραίνει, η επικαιρότητα μετατοπίζεται. Επιταχύνεται η μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο, με σχεδιασμούς ταχύρυθμους, ανοικτούς, μαζικά αντιληπτούς. Δεν πρόκειται για ιδεολογική απλά προέκταση της συντελούμενης κυρίαρχης κοινωνικοπολιτικής διαδικασίας.

του Κ. Μπετινάκη στο Στύξ
TΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ξεκάθαρα σήμερα δύο σοβαρές ευρωπαϊκές εφημερίδες, αναφερόμενες σε όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν γύρω μας με τους μαθητευόμενους μάγους που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το οικονομικό κατεστημένο που έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε βάρος των λαών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Χωρίς να ξεχνάμε τις οικονομικές δυσκολίες της Ιαπωνίας. Επειδή η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας ανάγεται σε μη συγκρίσιμες συνθήκες διαβίωσης του λαού της.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ που έχει στο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας (ενσωματώνοντας εσχάτως και αγγλικές λέξεις στο λόγο του, παρότι σπούδασε στη Γαλλία), ο Β. Βενιζέλος θέλησε χθες να καθησυχάσει τους Έλληνες, σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «επιλεκτική χρεοκοπία» και τις συνέπειές της. «Δεν είναι αυτό που νομίζετε», ήταν το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Βενιζέλου, «γιατί η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι στην πραγματικότητα... χρεοκοπία».

«Επικίνδυνη για την πατρίδα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Βασίλης Οικονόμου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΤ.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση – έστω και επιλεκτική κατά Βενιζέλο - αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου μοιρασιάς με την Τουρκία του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου (πετρέλαια και φυσικό αέριο).

του Μελέτη Μελετόπουλου*
«Δεν σκοπεύω να προεδρεύσω της διαλύσεως της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας», είπε ο Ουίνστων Τσώρτσιλλ, όταν η τότε παγκόσμια υπερδύναμη κατέρρεε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Σήμερα, ο εξαιρετικός άνθρωπος που βρίσκεται στον τιμητικό θώκο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κινδυνεύει να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να παρακολουθήσει ως θεατής την διάλυση του Ελληνικού κράτους.

ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής παρουσιάζει σημαντική δημοσκόπηση της VPRC για τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"με άρθρο-ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Από την έρευνα που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα» προκύπτουν οι βασικές τάσεις εξέλιξης της πολιτικής σκηνής, λίγες εβδομάδες μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και ενάμιση περίπου μήνα πριν τον καταλυτικό για τις εκλογές μήνα Σεπτέμβριο. Η ΝΔ φαίνεται να προηγείται σταθερά και το 54% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Για «επιλεκτική χρεοκοπία», εκτόξευση του δημοσίου χρέους στο 172% του ΑΕΠ το 2012 αλλα και για το ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές ούτε το 2014 κάνει λόγο η 4η έκθεση αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία συνέταξαν οι επιθεωρητές του ΔΝΤ που συμμετέχουν στα κλιμάκια της Τρόικας.

του Γιώργου Καραμπελιά*
Ένα εγχείρημα παίρνει τέλος, για να δώσει τη θέση του στα πολύ σοβαρότερα, που σύντομα θα έλθουν
Δυστυχώς, ένα ακόμα εγχείρημα συγκρότησης πολιτικού πόλου, που άνοιξε στα τέλη του 2010 από τον Θεοδωράκη, με την πρόσκλησή του για  αυτοοργάνωση των πολιτών, μάλλον έληξε άδοξα στις 19 Ιουνίου, όταν ο ίδιος ο ιδρυτής του, τρομαγμένος από το ίδιο το δημιούργημά του, το ευνούχισε με έναν τρόπο που προσιδιάζει σε σχήματα τα οποία εύστοχα χαρακτηρίστηκαν ως ένας συνδυασμός σταλινικών πρακτικών και… Μόντι Πάιθονς, για το κωμικόν του πράγματος.

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ της ευρωκρίσης, η διαχείρισή της από τους Ευρωπαίους πολιτικούς και ασφαλώς η Ελλάδα είναι και σήμερα στο επίκεντρο πολλών γερμανικών εφημερίδων.
«Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος συνομιλίας του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους ανταποκριτές της γερμανικής έκδοσης των Financial Times στην Αθήνα.

του Λεωνίδα Βατικιώτη*
Ένα νέο, ακόμη πιο αιματηρό κεφάλαιο στην πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο ανοίγει ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Δράσης που ψηφίστηκε στις 30 Ιούνη από 155 βουλευτές και επίσης το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Άκρως αποκαλυπτική για το πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στην Ελλάδα οι ηγετικοί κύκλοι της Ευρώπης και για το ποιες θεωρούν αιτίες του προβλήματος που πρέπει να θεραπεύσουν ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στο γερμανικό περιοδικό Φόκους και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Θετικά αναμένεται ότι θα είναι τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, πλην της ATEbank, που διατυπώνονται αμφιβολίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στο Dow Jones Newswires.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 πήρε παράταση το πρόγραμμα εγγύησης του ελληνικού κράτους για τις τραπεζικές καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

«Επιλεκτική χρεοκοπία σημαίνει ανταλλαγή ομολόγων με διπλάσιο επιτόκιο. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει υπό το βάρος των τόκων πλέον» είπε ο Στέφανος Μάνος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που κυκλοφορούν σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου , νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη βοήθεια από τη Ρωσία, την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό.
Σε μια σημαντική συνέντευξή του στο Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ.

Προβλέπει βαθύτερη ύφεση και εκτροχιασμό του δημόσιου χρέους στο 172% το 2012
Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ του ελληνικού χρέους θα οδηγήσει σε αύξησή του και μάλιστα σημαντική (έως το 172% του ΑΕΠ το 2012), καθώς το Δημόσιο θα αναγκαστεί να παράσχει κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες για να καλύψει τις απώλειές τους από τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Αυτό εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα θα τεθεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ανεξαρτήτως του ποια θα είναι ακριβώς η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

«Πρόσθετο ψυχολογικό μήνυμα» προς τις αγορές χαρακτηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενδεχόμενη έκτακτη σύνοδο κορυφής με αντικείμενο την κρίση στην ευρωζώνη.
Ενώ η αγωνία για το μέλλον του ευρώ και της ευρωζώνης κορυφώνεται από τη στιγμή που και η Ιταλία μπήκε στο στόχαστρο των αγορών, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Τον τρόπο τακτοποίησης των αυθαιρέτων, εντός και εκτός σχεδίου, εξετάζει η κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα την παρουσίαση προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων στη δόμηση και την αρχιτεκτονική σε μικρούς οικισμούς της χώρας και σε περιοχές εκτός σχεδίου, χρησιμοποίησε τον όρο «νομιμοποίηση» για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα αυθαίρετα, παραπέμποντας ωστόσο σε λογική τακτοποίησης κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ επικρατεί πλέον σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της Ευρώπης, εν μέρει όμως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τυχόν κατάρρευση της Ιταλίας θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση της ευρωζώνης και σε μία νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για το ορατό, πλέον, ενδεχόμενο «βελούδινης» χρεοκοπίας της χώρας καλείται να τραβήξει η κυβέρνηση καθώς η επιμονή της Γερμανίας και των άλλων χωρών του Βορρά σε αναδιάρθρωση χρέους, με συμμετοχή των ιδιωτών, δείχνει προς το παρόν να οδηγεί, αναπόδραστα, σε υποβάθμιση της Ελλάδας στην βαθμίδα της επιλεκτικής πτώχευσης.

ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ που πρέπει να επικεντρωθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας αναφέρεται με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times ο Κεμάλ Ντερβίς, Αντιπρόεδρος του αμερικανικού ιδρύματος πολιτικής Brookings και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης της, το 2001.

Τη δημιουργία πολιτικού κόμματος ανακοίνωσε η ομάδα χάκερ-ακτιβιστών, Anonymous. Όλα δείχνουν πως οι ηλεκτρονικές επιθέσεις σταματούν και η οργάνωση που τους τελευταίους μήνες έχει γίνει φόβος και τρόμος κυβερνήσεων και πολυεθνικών μπαίνει σε άλλη τροχιά.

του Δημήτρη Κωνσταντακόπυλου *
Mε τη φωτιά παίζουν oι “ηγέτες” της Ευρώπης και, ακόμα περισσότερο, της Ελλάδας. Αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν είναι παρά μυωπικά και ιδιοτελή ανθρωπάκια, στη συνειδητή ή μη συνειδητή υπηρεσία των τραπεζών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς τον διαρκώς αυξανόμενο παραλογισμό της ευρωπαϊκής και ελληνικής πολιτικής, που είναι και η πιο σίγουρη ένδειξη επικείμενης μείζονος καταστροφής.

Εκρέμ Ντεμιρτάς
Νέα…τουρκικά σενάρια με ελληνικά νησιά, που τώρα αντί για αγορά, η νέα εκδοχή προβλέπει κοινό σχέδιο «διάσωσης»!
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμίρτας, δήλωσε ότι ετοιμάζουν κοινό σχέδιο με Έλληνες επιχειρηματίες -χωρίς να αναφέρει ποιούς- για την διάσωση των ελληνικών νησιών.

ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο μέχρι κεραίας έδωσαν στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών. Ζήτησαν να έρθουν γερμανοί επειχειρηματίες και να επενδύσουν.

ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, πλέον, παραδοχές από Ευρωπαίους αξιωματούχους για την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του δράματος που ξεκίνησε στα τέλη του 2009: Η χρεοκοπία της χώρας, επιλεκτική ή μη, φαντάζει κάτι παραπάνω από βέβαιη αν δεν υπάρξει σωτηρία μέσω του ευρωομολόγου.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που θα κυκλοφορήσουν αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, αποκαλύπτεται ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν την κατάληψη της νήσου Ρω το 2009.

Νέα έγγραφα-φωτιά, που αποκαλύπτουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση, φέρνουν στη δημοσιότητα τα «Επίκαιρα».

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ. Παρά τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και εκείνους της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όλα δείχνουν πως, το καυτό διήμερο της 28ης και 29ης Ιουνίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου επέλεξε συνειδητά να διαλύσει τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και όχι να απομονώσει τους «μπαχαλάκηδες»....

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Der Spiegel περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και με μια φράση δύο λέξεων δείχνει και την αιτία που η χώρα έφτασε ως εδώ. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και ο υπότιτλος «Με την απόφαση της Αθήνας για το πρόγραμμα λιτότητας τα κράτη της Ευρωζώνης κέρδισαν χρόνο. Αλλά έτσι οι Έλληνες δύσκολα θα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα»

του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real.gr
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ πολιτικό πρόβλημα της επόμενης περιόδου για τη χώρα μας είναι ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο -μετά κόπων, βασάνων, πιέσεων και... ξυλοδαρμών- ψηφίσθηκε τελικά από τη Βουλή μας, δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί! Το πρόγραμμα αυτό, που καταρτίσθηκε από τους δανειστές μας και έγινε αποδεκτό άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί συνέχεια του πρώτου Μνημονίου και διαπνέεται ακριβώς από την ίδια -ατελέσφορη και αναποτελεσματική- λογική.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.