Δεκεμβρίου 2015

Στους 117 είχαν ανέλθει οι βουλευτές που με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν ζητήσει με το νόμιμο τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Οι αγωγές είχαν κατατεθεί μετά την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 με την οποία αυξήθηκαν οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές,

Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι.

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Δημήτρης Στρατούλης, εν όψει των νέων περικοπών των συντάξεων, που όπως ισχυρίζεται, θα βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια οικογένειες.

ΖΗΤΗΜΑ εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν θέτει ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (φωτο) υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν χώρες, όπως η Ελλάδα, οι οποίες δεν εκπληρώνουν καθόλου τις υποχρεώσεις τους» και ότι «τέτοιες χώρες πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ζώνη του Σένγκεν».

Είτε λόγω σύγχυσης, επιπολαιότητας και ανεπάρκειας, είτε επειδή απλώς ο άκρατος προεκλογικός λαϊκισμός συγκρούστηκε μετωπικά με την πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αναγκάστηκε να δείξει την ευλυγισία της: τα πισωγυρίσματα και οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του χάραξαν μια εθνική πολιτική που πολύ συχνά έμοιαζε να χαράσσεται με αλλεπάλληλες κωλοτούμπες.

Είναι δύσκολο όμως να ευχηθούμε, γενικά και αόριστα, για όλους και για όλα «ευτυχία και προκοπή», γράφει στο πρωτοχρονιάτικο μύνημά του το Σχέδιο Β',  η ευτυχία και η προκοπή για αυτή τη ρημαγμένη κι έρημη χώρα δεν πρόκειται να έρθει ούτε μέσα από ευχές, ούτε από προσευχές, ούτε από την αυταπάτη ότι θα γαντζωθούμε από μια εξέλιξη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

"ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ" διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ένας νέος νόμος ο οποίος βάζει “φρένο” στις ορέξεις επενδυτών λειτουργώντας ως δίχτυ προστασίας της κύριας κατοικίας αναμένεται να έρθει προς ψήφιση πριν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας αυτό ο νόμος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές. «Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των

ΑΜΕΣΑ στο προσκήνιο θα φέρει το θέμα της απασχόλησης στις τράπεζες, η εντατικοποίηση της υλοποίησης των πλάνων αναδιάρθρωσης από το νέο έτος. Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου, με στόχο τη διασφάλιση της απασχόλησης και τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα.

Θρίλερ πάνω από το Αιγαίο καθώς οκτώ τουρκικά αεροσκάφη, δύο από τα οποία ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Ακολούθησε εικονική αερομαχία των ελληνικών με τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Το άνοιγμά του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, παρά την άρνησή τους, επανέλαβε την Τρίτη ο Μαριάνο Ραχόι, εννέα ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές που σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας.

Νέα άρνηση του Βασίλη Λεβέντη σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη της συγκυβέρνησης. «Αν κάνω τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε» αιτιολόγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,

''Μετά το ξεπούλημα και τον ουσιαστικό αφελληνισμό των τραπεζών της χώρας, μέσω του μέγα σκανδάλου της ανακεφαλαιοποίησης τους, τη σκυτάλη για το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό τους, έχουν πάρει, με ευθύνη κυβέρνησης και τραπεζών, οι ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, οι οποίες, ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν σειρά επιλεκτικών μέτρων σε βάρος τους και σε όφελος των πολυεθνικών εταιρειών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ της κυβέρνησης φαίνεται ότι αποτελεί μια από τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με στόχο η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος να αποτελέσει απάντηση στην έντονη κριτική που έχουν δεχθεί πρόσωπα κλειδιά και προβεβλμένοι υπουργοί που έχουν συνδέσει το όνομα και το έργο τους με επώδυνα μέτρα.

Η σημερινή Τουρκία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, να ισχυρίζεται ότι κατέρριψε Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος «επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 17 δευτερόλεπτα» την ίδια ακριβώς στιγμή που η ίδια παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδος στο Αιγαίο με 2.244 παραβιάσεις – μόνο το 2014!

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) με αφορμή το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και τα σενάρια για την περικοπή των συντάξεων.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ έρευνα σε βάρος τους Προέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος,  Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ξεκίνησε Τούρκος εισαγγελέας. Ο λόγος; Οι δηλώσεις του κ. Ντεμιρτάς σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση των Κούρδων.

ΑΚΥΡΩΣΗ των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο ζητεί η ΑΔΕΔΥ με αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, και συγκεκριμένα κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Ο φόβος του Grexit μπορεί να έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά το 2016 θα είναι μία νέα χρονιά αστάθειας για την Ελλάδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Α​​λλο η γιορτή, άλλο η ευχαρίστηση, η τέρψη, η ευδιαθεσία – αδικούμε την ποιότητα της ζωής μας ισοπεδώνοντας τον βιωματικό πλούτο που κομίζουν οι λέξεις.

Eυχαρίστηση είναι για όλους μας η αργία, η σχόλη, το διάλειμμα στον εργασιακό μόχθο....

«Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Μέτρα από τον τομέα των δαπανών και όχι από τα έσοδα, αλλά και ριζική ανατροπή στο ασφαλιστικό ζητούν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, έχοντας πλήρη ταύτιση στο θέμα αυτό από το 2010, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής με νέα μέτρα, υπό την ευθύνη του ESM – Ενήμερη η Ελληνική κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για επιτόκια, περίοδο χάριτος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Σόιμπλε έχουν ήδη καταθέσει τις απόψεις τους για το πώς αντιμετωπίζουν πλέον το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Έχοντας ακόμα «φρέσκια» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε να πει μερικά «λογάκια» στον πάλαι ποτέ σύμμαχό του, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

Πάνω από έντεκα (!) εκατοστιαίες μονάδες ήταν η διαφορά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ. ''Φούσκα'' που δημιούργησαν τα μέσα ενημέρωσης αποδείχτηκε τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος, πάνω από οκτώ μονάδες πίσω από τον Μητσοτάκη,

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με το Μνημόνιο 3; Ποιες οι δράσεις μία προς μία; Τι πρέπει να γίνει, πότε και σε ποιο πεδίο πολιτικής; Επίσης, εκεί θα διαβάστε εάν κάποια ενέργεια έχει χαρακτηριστεί ως «βασικό παραδοτέο», όπως επίσης και εάν προβλέπονται Ισοδύναμα ή ΟΧΙ.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 8 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αγορά το 2016 σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση. Τι δηλώνει για το νέο ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ζήτημα της αυτονομίας των κουρδικών περιοχών της Τουρκίας έθεσε ανοιχτά το κουρδικό κόμμα HDP, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου να συναντηθεί με την ηγεσία του, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

Οι εκβιασμοί συνήθεις και γνώριμοι. Γίνονται, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αλλαγή επί τα χείρω στον κόσμο της εργασίας. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι τοκογλύφοι εκβιάζουν με το χρέος, προκειμένου να υπάρξουν επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και στο συνδικαλιστικό νόμο.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, ενώ γίνεται προσπάθεια η μείωση στις επικουρικές να περιοριστεί στο 15%-20%, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ την προστασία των εξωτερικών συνόρων εκ των ων ουκ άνευ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι το 2016 θα κυριαρχήσει η αντίληψη ότι η κρίση αυτή μπορεί να λυθεί μόνον από κοινού.

«Αφελληνισμό» και εκχώρηση του ασφαλιστικού κλάδου σε πολυεθνικές εταιρείες και στο παγκόσμιο «κερδοσκοπικό κεφάλαιο» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης. Σε σχετική ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνει ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει λάβει σειρά επιλεκτικών μέτρων που οδηγούν

Μετά από διάστημα απουσίας 7 μηνών, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με το CNN.gr, επανέρχεται με ηχητικό μήνυμα 23 λεπτών όπου εκτοξεύει απειλές και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας ή της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ δεν έχουν αποδυναμώσει την οργάνωση.

Νίκος Κοτζιάς μιλάει στην "Αυγή" για τις προσδοκίες της Αθήνας αναφορικά με τον ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει στην περιοχή, αλλά και για τις προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού. Ο Ν. Κοτζιάς εκτιμάει ακόμη ότι η Ελλάδα "πληρώνει τις επιλογές τρίτων" στο προσφυγικό. Μέσα σε μια συγκυρία όπου αναπτύσσεται πολύ έντονη και πολυσχιδής διπλωματική δραστηριότητα με έμφαση στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών

Έχουμε ποσοτικοποιημένη πρόταση που αποδεικνύει ότι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θεσμικές και διαρθρωτικές, το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό, χωρίς να καταφύγουμε για άλλη μια φορά σε μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, τονίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και εκ των πλέον έγκυρων αναλυτών του ασφαλιστικού Σάββας Ρομπόλης.

ΣΕΝΑΡΙΟ για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος (Tobin tax), ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές όλων των χωρών της Ευρώπης, έπειτα από προειδοποίηση για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σε πρωτεύουσες και πόλεις της «γηραιάς» ηπείρου.

Ένας ακόμη ιερωμένος βγαίνει δημόσια εναντίον του Συμφώνου Συμβίωσης και κρίνει πως ήταν τιμή για την Ελλάδα που υπήρξε η μόνη χώρα που δεν είχε ψηφίσει αντίστοιχο νόμο. Συμβουλεύει το λαό να ψηφίζει πιστούς βουλευτές.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση πέρασε πλήθος διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο αποσυρθέν νομοσχέδιο για το «Παράλληλο Πρόγραμμα».

Μας έχει κουράσει ο τρόπος που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Πέντε χρόνια γεμάτα απώλειες είναι πολλά. Η χώρα χάνει πόλεμο σε καιρό ειρήνης. Πολλά απ’ αυτά που περνάμε τώρα, τα έχουμε ξαναπεράσει. Οι πατεράδες και οι μανάδες μας έχουν αναστήσει και ξανακτίσει την Ελλάδα και τη ζωή τους δυο και τρεις φορές.

ΙΣΧΥΡΑ παραμένουν για χιλιάδες υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα «κίνητρα» για την ακινητοποίηση των οχημάτων τους, μέσω της παράδοσης των πινακίδων στις αρμόδιες ΔΟΥ, όπως αναφέρει στην έντυπη έκδοσή της η "Ναυτεμπορική¨.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2016, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να καταθέσει στο «κουαρτέτο» αναλυτικά και κοστολογημένα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, οι οποίοι έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Με άρθρο – επιστολή «Προς συντρόφους (εν όψει του 2016)»  που δημοσίευσε η ιστοσελίδα efsyn.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης προαναγγέλλει τις επόμενες πολιτικές του πρωτοβουλίες με αφετηρία τον Φλεβάρη του 2016 από το Βερολίνο. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην αναγκαιότητα πανευρωπαϊκής παρέμβασης πάνω στις αρχές και τους στόχους της  «Άνοιξης της Αθήνας» του 2015 για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

Αν η χώρα δεν βρει τρόπο να αντισταθεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών οδηγείται ολοταχώς στην ολοκλήρωση της «κοσοβοποίησης», προειδοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας πως η συμφωνία δεν βγαίνει «σε καμία των περιπτώσεων και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι δανειστές».

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν περίπου 12.000 (!) βυτιοφόρα και φορτηγά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κατακόρυφη πτώση της δημοσκοπικής δύναμης των κομμάτων καταγράδει έρευνα της MRB για τη Real News, στην οποία κανένα κόμμα δεν ξεπερνά το 20%. Ποια η θέση των πολιτών για την πορεία της οικονομίας...

Λιγότερο από το ένα τρίτο των Ισπανών επιθυμεί να διεξαχθούν νέες πρόωρες εκλογές στη χώρα, έπειτα από αυτές της περασμένης Κυριακής, στις οποίες κανένα κόμμα δεν κατήγαγε καθαρή νίκη, ενώ τα δύο τρίτα των πολιτών τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε χθες (24/12).

Σχολικά βιβλία Ιστορίας χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου» θέλει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.